Finalisti Volonterskog Oskara iz prethodnih godina

Ovo su iznimni volonteri koji su svojim doprinosima obogatili zajednicu. Upoznajte inspirativne priče i inspirirajte se njihovim nesebičnim doprinosima zajednici.

2023

Sara Terzić image

Dobitnik 2023

Sara Terzić

Sara u Udruzi za promicanje potreba djece, mladih i odraslih s posebnim potrebama Smiješak za sve volontira od početka ožujka 2019. godine. Osim redovnog volontiranja u sklopu projekta Laku noć, pričoljupci! Sara je sudjelovala na projektima Dekica za snove (čitanje priča na otvorenom djeci iz vrtića i osnovnih škola), Tragovima hrvatskih velikana (čitanje o velikanima u Mjesecu hrvatske knjige), Čitam, dakle jesam! (čitanje u knjižnicama, knjižarama, učeničkim domovima i domovima za djecu) te u pregršt jednodnevnih volonterskih akcija. Prisustvovala je i raznim edukacijama kao što su: Tehnike izražajnog čitanja, Psihodramska radionica, Upoznaj sebe te Komunikacija s osobama s invaliditetom, a jednako tako i sudjelovala u organizacijskim aktivnostima humanitarnog koncerta u organizaciji HRT-a uz partnerstvo Društva Naša djeca i Smiješka za sve pod nazivom „Uz nas niste sami“.

Ante Gracin image

Ante Gracin

Ante je uveliko unaprijedio rad Katoličke udruge "Kap dobrote", svojim aktivnim angažmanom i doprinosom za poboljšanje uvjeta života naših starijih, nemoćnih i siromašnih korisnika. Obzirom da je temeljno poslanje naše udruge da nijedan čovjek ne bude sam te da je čovjeku najpotrebniji čovjek, Ante je uvelike bio prisutan za svoje korisnike kada im je bilo najpotrebnije te se zalagao da se omoguće njihova osnovna ljudska prava i pomagao u dostavi toplih obroka kada im je bilo potrebno, pomagao im oko hranjenja, oblačenja i njege kada su se našli izvanredno teškim i neočekivanim situacijama i na taj način je doprinio u spašavanju njihova života i poboljšanja njegove kvalitete. Prevozio je svoje teško pokretne, bolesne i nemoćne korisnike liječniku i pritom im bio pratnja, podrška i utjeha. Ante je sve svoje aktivnosti obavljao s ljubavlju, blagošću i puno strpljenja.

Ruba Abi Said image

Ruba Abi Said

Ruba u udruzi Are You Syrious? volontira u okviru programa Free Shop - socijalne samoposluge za tražitelje azila, osobe s odobrenom međunarodnom i privremenom zaštitom te sve ljude u potrebi. Njen volonterski angažman obuhvaća brigu o potrebama korisnika i njihovom doživljaju i iskustvu u prostoru organizacije, distribuciju direktne humanitarne pomoći kroz direktan rad s korisnicima, sortiranje brojnih donacija i održavanje čistoće prostora. Ruba je izvorni arapski govornik pa, osim direktnog angažmana u Free Shopu, često prevodi i kada postoji potreba u okviru integracije. Sudjelovala je kao dio inicijative mladih iz udruge u osmišljavanju projekta kojim bi mladi djelovali na nedostatak aktivnosti za djecu smještenu u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.

Pridružite nam se na Volonteci

Volonteka je platforma koja omogućuje volonterima da brzo i jednostavno nađu svoju iduću priliku za volontiranje. Registrirajte se na Volonteku, počnite se prijavljivati na volonterske aktivnosti i možda baš Vi budete nominirani za idućeg Volonterskog Oskara.

Posjetite volonteku
Cookies icon
Koristimo kolačiće kako bismo poboljšali vaše iskustvo pregledavanja stranice Volonterski Oskar. Nastavkom korištenja stranice smatrat ćemo da prihvaćate sve kolačiće. Ako to ne želite, molimo kliknite na "Prihvati samo neophodno". Prihvaćanje svih kolačića omogućuje nam analizu upotrebe i podršku našem marketingu. Strogo nužni kolačići ostaju aktivni u svakom trenutku. Više informacija možete pronaći u našim Uvjetima korištenja.